Rundveehouderij

Nieuws 530 x bekeken

Frans kaasbedrijf 'houdt zich niet aan afspraken'

Laval – Het grootste Franse kaasbedrijf Lactalis houdt zich niet aan de afspraken die zijn gemaakt met haar Producenten Organisaties van melkveehouders. Het bedrijf houdt zich niet aan de afgesproken indexen en maakt niet voldoende duidelijk hoe de melkprijs wordt bepaald. Dat stelt de bond van veehouders die leveren aan Lactalis Unell.

Volgens de bond ontvangen zij dit jaar acht tot tien cent per duizend liter minder dan wat contractueel afgesproken zou zijn. "Dat kunnen we ons niet nog een tweede jaar veroorloven", aldus voorzitter Sébastien Armand. "Wij wisten dat de onderhandelingen met Lactalis moeilijk zouden zijn maar niet zo moeilijk." Het kaasbedrijf heeft in het verleden de komst van PO's lange tijd tegengewerkt en staat er ook om bekend dat het weinig mededeelzaam is over de melkprijs of andere ontwikkelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.