Rundveehouderij

Nieuws 2160 x bekeken 2 reacties

Fonterra mengt zich in overnamestrijd

Auckland - Het Nieuw-Zeelandse Fonterra mengt zich als vijfde partij in de overnamestrijd om het Australische Warrnambool Cheese and Butter (WCB). Topman Theo Spierings meldde vrijdag dat het een belang van 6 procent heeft genomen in Bega Cheese, de Australische onderneming die de overnamestrijd rondom WCB begon.

De aandelenaankoop kostte Fonterra 52,5 miljoen Australische dollars, omgerekend zo'n 37 miljoen euro. Andere partijen die bij de overnamestrijd zijn betrokken, zijn: de Australische coöperatie Murray Goulburn - dat eerder al een poging tot overname deed, het Canadese Saputo (dat eerder ook al eens een gooi naar WCB deed) en het Japanse Kirin.

Laatste reacties

  • koestal

    Theo Spierings komt van Friesland-Campina ,ik herinner mij hem nog van vergaderingen als een veelbelovend CEO.

  • gjsteenwijk1

    Beste koestal, ik neem het hem kwalijk dat toen hij bij FC zijn zin niet kreeg en naar Fonterra ging zijn bij FC opgedane kennis nu gebruikt om de veehouders in dit land te beconcuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.