Rundveehouderij

Nieuws

Executieveiling levert 474.000 euro op

Nederweert – De executieveiling van een melkveebedrijf met vestigingen in Nederweert en Mariahout heeft in totaal 474.000 euro opgeleverd. In totaal ging het om 682 stuks vee. Dat meldt veilinghuis BVA Auctions.

Het veilinghuis wil niet aangeven of de koeien ook daadwerkelijk voor genoemd bedrag zijn verkocht. Alleen betrokken partijen worden volgens een medewerker door de curator op de hoogte gebracht. Bij eventuele verkoop worden de veiling- transportkosten nog op het bedrag in mindering gebracht.

Op de veestapel kon via de online veilingsite van BVA Auctions tot dinsdagavond worden geboden. Op de veestapel in Nederweert werd 46 keer geboden. Het hoogste bod was 320.000 euro. De veestapel bestond uit 259 melkgevende koeien, 65 kalveren onder een half jaar oud, 65 pinken van een half jaar tot een jaar oud, 46 pinken ouden dan een jaar, 50 droogstaande koeien en 2 stieren.

Op de 171 stuks jongvee in Mariahout is 25 keer een bod uitgebracht. Het hoogste bod was 154.000 euro.

Volgens een veehouder in Nederweert gaat het om een voormalige vetmelker die een paar jaar geleden nog heeft uitgebreid. Melk leveren met bijna geen quotum en een hoge vetreferentie is in 2007 aan banden gelegd waardoor de kostprijs voor deze bedrijven flink is opgelopen.

Voor maandag 11 november staat nog een executieveiling gepland. Het gaat om het bedrijf van fokker Arjan Pons in Gouderak. Op het bedrijf van Pons is door de gemeente Oudekerk beslag gelegd. Pons heeft hier een kort geding over aangespannen waarin de rechter 7 november uitspraak doet. De veehouder stelt dat het probleem met de gemeente is opgelost. Volgens Krans Helmig Stuijt Netwerk Notarissen staat de veiling nog steeds op de planning.

Of registreer je om te kunnen reageren.