Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Deense melkproductie op groeikoers

Aarhus - De Deense melkproductie blijft op groeikoers. In de eerste 7 maanden van 2013/14 – dat wil zeggen tot november – blijkt als gevolg daarvan de quotumruimte met 1,2 procent ofwel ruim 28,6 miljoen kilo (vetgereguleerd) te zijn overschreden, zo meldt de quotumadministrator van de sector.

Tot oktober werd nog slechts 0,57 procent teveel gemolken, vorig jaar per 1 november 0,17 procent. Het aantal heffingsplichtige leveranciers is momenteel 556.

Laatste reacties

  • agratax2

    Waarom zijn we als landbouw zo gefocusd op productie groei? Ik hoor nooit iemand binnen landbouw die zich druk maakt over een beter sociaal en economisch leven binnen de primaire landbouw. Kennelijk is zijn dat 'vieze' begrippen die je nooit mag bezigen binnen de primaire voedselproductie. We zijn alleen maar bezig met 'Hoe houden we de wereldbevolking aan het eten en aan het groeien'. Terwijl alle volgende schakels in de keten zich suf pracciseren over 'Winst vergroting'. Er is echt geen voedselfabrikant of retailer die zich druk maakt over 'Hoe zorg ik dat iedereen voldoende eten in zijn maag krijgt'.

  • alco1

    Luister maar eens naar veel jeugd van tegenwoordig. 'Och het komt allemaal wel goed'. Dan heb ik liever een groep die zich wel bekommert over het eten van morgen.

  • Mozes

    Agratax1, de boer vraagt zich iedere dag af 'hoe blijf ik boer' ? Op opbrengstprijs heeft hij geen invloed, wel op de kostprijs. De boer is dus iedere dag opzoek naar een lagere kostprijs om daarmee het voortbestaan van zijn boerderij veilig te stellen. Deze lagere kostprijs wordt o.a. gevonden in schaalvergroting, dus groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.