Rundveehouderij

Nieuws

DOC-partner Volac verhoogt winst fors

Orwell - DOC-partner Volac heeft over het jaar 2012/2013 een 19 procent hogere omzet en een 37 procent hogere winst geboekt dan over het voorgaande jaar.

Omzet en winst kwamen uit op achtereenvolgens 193,3 en 28,5 miljoen pond.

Omgerekend is dat ruim 232,3 miljoen euro omzet en 28,5 miljoen euro winst. Topman James Neville doet geen uitspraken over de prestaties van DV Nutrition, de joint venture van het bedrijf met DOC Kaas in Hoogeveen. Uit de cijfers van het voorgaande jaar bleek dat DV Nutrition toen goed was voor ruim een derde van de totale winst van Volac (7,5 miljoen euro van in totaal 15 miljoen euro).

Neville noemt drie redenen waarom Volac in het in februari afgesloten boekjaar weer zo veel beter draaide: een aanzienlijke winst op de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland, een 31 procent hogere export - met name vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Ierland en een hoge zuivelmarkt in het algemeen.

Of registreer je om te kunnen reageren.