Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

DBV eist politieke actie tegen superheffing

Berlijn - De Duitse boerenfederatie DBV eist actie van de politiek tegen de superheffing die de melkveehouderij boven het hoofd hangt. Het beste zou zijn om de vetcorrectie op te heffen, aldus het Bauernverband.

Daardoor kan snel en zonder bureaucratische rompslomp een wijziging in het EU-recht worden bereikt, meent de bond. In het eerste halfjaar van 2013/14 hebben de Duitse  veehouders 0,9 procent meer melk geleverd dan toegestaan. Vetgecorrigeerd is 2,1 procent meer geproduceerd dan in eerste helft van het voorafgaande jaar. In absolute cijfers is uitgaande daarvan ruim 15, 542 miljard kilo melk verwerkt. De verwachting is dat het quotumoverschrijdingspercentage in de resterende maanden van het jaar nog zal toenemen, en wel vanwege de zich verder verbeterende melkprijzen, lagere voerkosten en ook lagere prijzen voor slachtkoeien.

Eén reactie

  • alco1

    Bij onze oosterburen is dit natuurlijk gemakkelijker te verkroppen, omdat daar het laatste jaar maar weinig voor lease en koop door een enkele boer is uitgegeven.
    In Nederland zal er een grote opstand ontstaan en schade vergoeding geeist worden vanwege het vele geld wat dan echt in rook zal zijn opgegaan. Want voor quotum wordt hier soms tot het tienvoudige betaald.
    Ben benieuwd hoe sterk de Europese regelgeving is.

Of registreer je om te kunnen reageren.