Rundveehouderij

Nieuws 1422 x bekeken 2 reacties

CRV wil kern fokprogramma in Leeuwarden

Arnhem - CRV wil een nieuw kernfokbedrijf vestigen bij de Dairy Campus in Leeuwarden. Als de plannen - die volgens de fokkerijorganisatie in een vergevorderd stadium zijn - doorgaan, betekent dit dat de locatie Terwispel en het ivp-laboratorium in Harfsen op termijn gaan sluiten. Dit zal op zijn vroegst eind 2014 zijn.

De Delta-nucleus en bijbehorende activiteiten worden volgens CRV voor een optimale capaciteit en efficiëntie werkwijze samengebracht op één locatie. Vestiging in de nabijheid van de Dairy Campus zou uitstekend passen bij het innovatieve karakter van de fokkerijactiviteiten van CRV en de deur openen naar tal van samenwerkingsmogelijkheden.

De kern van het Delta-fokprogramma van CRV wordt gevormd door de beste vrouwelijke dieren die CRV in Europa selecteert en bij elkaar brengt: de Delta-nucleus. Deze dieren worden ingezet als stiermoeders voor de nieuwe generaties stieren van CRV. Het produceren van stieren uit deze stiermoeders gebeurt momenteel op het nucleusbedrijf in Terwispel. Het et-laboratorium in Terwispel en het ivp-laboratorium in Harfsen vervullen nu nog een belangrijke rol in de bijbehorende embryoproductie.

De plannen voor verhuizing en vestiging van de Delta-nucleus worden verder uitgewerkt en zullen pas definitief worden nadat CRV met lokale overheden op alle relevante punten overeenstemming heeft bereikt. De verhuisplannen hebben geen invloed op de huidige structuur van Delta-testbedrijven, waar CRV de dieren uit de Delta-nucleus in de praktijk test.

Laatste reacties

  • Frans-Jan

    Goed plan!

  • NoordHollander

    belangrijk onderdeel retour in friese hoofdstad day is een tijd geleden voor de friezen.......................

Of registreer je om te kunnen reageren.