Rundveehouderij

Nieuws 722 x bekeken

Bilaterale werkgroep voor kalfsvleesimport China

Beijing - De export van Nederlands kalfsvlees naar China komt steeds een stapje dichterbij. Dit meent Hennie Swinkels, directeur corporate affairs van de VanDrie Group. Hij bevindt zich in een delegatie van het bedrijfsleven die met premier Mark Rutte en minister van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking Liliane Ploumen op bezoek is in China.

Rutte heeft de kwestie van de kalfsvleesexport al aan de orde gesteld in een gesprek met de Chinese vicepremier Li Keqiang. Aangekondigd is dat er eind november een bilaterale werkgroep komt die de problematiek rond de invoer van Nederlands kalfsvlees zal bespreken. De VanDrie Group hoopt op snelle opening van meer buitenlandse markten. Dat zou lucht kunnen geven aan de vleeskalverhouderij. Nu kampt die met een moeizame afzet in Europa en stevige druk op de marges.

Of registreer je om te kunnen reageren.