Rundveehouderij

Nieuws 741 x bekeken 1 reactie

Babyvoedingfabrikanten in de lift na wijziging één-kind-politiek

Beijing - De aanpassing van de één-kind-politiek in China heeft direct geleid tot hogere beurskoersen in vooral Azië voor fabrikanten van babyvoeding en luiers. Dit signaleren beursanalisten in de regio.

De reactie is begrijpelijk, want meer kinderen betekent nog meer vraag naar de goederen. Zelfs de aandelen van de Chinese staatszuivelbedrijven Mengiu en China Modern Dairy gingen met 5 procent omhoog, ook al hebben deze bedrijven een minder goede naam dan hun buitenlandse concurrenten.  De aandelen Biostime stegen direct met 6,5 procent, die van autostoeltjesfabrikant Goodbaby International gingen met ruim 4 procent omhoog.

Eén reactie

  • agratax2

    Wel voorbarig iedere Chines moet nog wennen aan de nieuwe politieke lijn en dan duurt het nog bijna een jaar voor het eerste effect merkbaar wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.