Rundveehouderij

Nieuws

Ausnutria verbetert interne controle

Changsha City - De kans op herhaling van boekhoudfraude en geknoei met cijfers van Ausnutria zoals in 2011 is voorgekomen, is nu vrijwel uitgesloten. Diverse correctiemechanismen en nieuwe manieren van gegevensbescherming zijn doorgevoerd.

Dit laat handelshuis en verkoper van babyvoeding Ausnutria weten in een verklaring ten behoeve van de toezichthouders bij de beurs van Hongkong.

Met name bij de dochteronderneming van Ausnutria die opereerde op de Chinese markt is veel geknoei met cijfers aan het licht gekomen. Zo werden verkopen voor bijvoorbeeld het volgende jaar administratief naar voren getrokken en vaak al geboekt als leveringen, werden verkoopvolumes achteraf gecorrigeerd en voorraden gemanipuleerd.

Met al deze praktijken en met ook de mogelijkheid daarvan, is nu afgerekend, zo vermeldt het jongste bericht over de herziening van de interne controle. Niet alleen procedures zijn aangepast en zijn nieuwe en betere elektronische systemen neergezet, ook het personeel is intensief getraind in het volgen van de juiste gedragscodes. Binnenkort wordt het gecorrigeerde jaarverslag over 2012 verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.