Rundveehouderij

Nieuws 1965 x bekeken

Ausnutria Hyproca krijgt kapitaalinjectie

Changsha City - Producent van babyvoeding Ausnutria Hyproca nadert het moment dat het kan gaan bouwen in Heerenveen steeds meer. Dit blijkt uit een bekendmaking van hoofdaandeelhouder Ausnutria.

Dit bedrijf maakte in juni bekend dat het 7 miljoen euro leent aan Ausnutria Hyproca, nu heeft het bekendgemaakt nog eens 10 miljoen euro over te maken.

Tot eind 2015 zal in totaal bijna 67 miljoen euro worden verstrekt aan Ausnutria Hyproca. Hiermee kan de grond in Heerenveen worden betaald en kan een fabriek met bijbehorende installaties worden neergezet.

Ausnutria Hyproca is voor 51 procent in handen van het Chinese Ausnutria en voor 49 procent in handen van Dutch Dairy Investments. Deze maatschappij is voor elk 46,55 procent in handen van Bartle van der Meer en Ids Jorna. DDI bezit bovendien 1,11 procent van de aandelen in Ausnutria zelf. Daarbij is Van der Meer senior sinds juni ook de hoogste uitvoerende directeur (CEO) bij Ausnutria.

Het Chinese bedrijf zal zeer binnenkort ook het gecorrigeerde jaarverslag 2011 publiceren en vervolgens het jaarverslag 2012.

De verwachting van de eigenaren is dat hierna alle belangrijke hobbels zijn weggenomen die Ausnutria nu nog hinderen bij een volledig normaal functioneren.

Voor de nieuwe fabriek in Heerenveen is Ausnutria Hyproca nog steeds op zoek naar extra geitenmelk en mogelijk ook koemelk.

Of registreer je om te kunnen reageren.