Rundveehouderij

Nieuws 841 x bekeken 1 reactie

Tesco maakt blunder met lamsvlees

Londen – De grootste Britse supermarktketen Tesco heeft haar klanten vorige week laten weten dat er geen Brits lamsvlees te koop is 'omdat het niet het seizoen daarvoor is'.

Die mededeling komt echter terwijl het Britse lammerseizoen juist op z’n hoogtepunt is. De blunder werd ontdekt door een schapenhouder in Lancashire die direct de National Sheep Association heeft ingelicht. Die trok op haar beurt aan de bel bij het winkelbedrijf dat inmiddels haar excuus heeft aangeboden voor het misverstand.

Directeur Phil Stocker van de NSA vindt dat niet genoeg en heeft nu om een spoedgesprek met de vleesinkopers van de winkelgigant gevraagd. "Tesco roept steeds dat ze de Britse boeren willen steunen en dan komen ze met dit soort berichten aanzetten."

Eén reactie

  • alco1

    Als het lammerseizoen op zijn hoogtepunt is!!! Worden deze dan direct geslacht?

Of registreer je om te kunnen reageren.