Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Rusland legt import Litouwse zuivel stil

Vilnius/Moskou - Rusland heeft de import van zuivelproducten uit Litouwen stilgelegd nadat volgens het land sporen van tetracycline in kaas en melkpoeder zijn aangetroffen.

De Litouwse toezichthouders ontkennen deze berichten ten stelligste.

Waarnemers zien in de Russische maatregel een verdere stap om huidig EU-voorzitter onder druk te zetten. De aanleiding voor de Russische importmaatregelen is, naar wordt vermoed, een handreiking van het Litouwse EU-voorzitterschap aan Oekraïne om een verdere stap te zetten richting een vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. Rusland is daar fel tegen en zet mede daarom ook Oekraïene voortdurend onder druk. Ook dit land heeft keer op keer te maken met Russische maatregelen gericht tegen de import van Oekraïense producten.

Voor Litouwen komt de importbelemmering hard aan, omdat 85 procent van de Litouwse zuivelexport weggaat met bestemming Rusland.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.