Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Rusland klaagt over Nederlandse zuivel

Moskou - De voedsel- en warenautoriteiten in Rusland hebben woensdag geklaagd over Nederlandse zuivelproducten. Een van de klachten is dat in Nederland zelf het toezicht op de producten onvolledig is en dat de Russische inspectie daarom strenger moet toezien op de import.

Dat meldde het Russische persbureau RIA-Novosti woensdag.

De baas van het Russische keuringsagentschap Rosselchoznadzor, Sergej Dankvert, zei dat "voorlopige inspecties" tekortkomingen bij het toezicht in Nederland aantonen. Maandag legde Moskou de import van zuivelproducten uit Litouwen stil, volgens de president van Litouwen, Dalia Grybauskaite, enkel om politieke druk uit te oefenen.

De klacht van woensdag valt samen met een diplomatieke rel over de arrestatie van een Russische diplomaat in zijn woning in Den Haag. In het Kremlin is erg boos gereageerd op de aanhouding van de diplomaat. Daarmee is in Russische ogen de diplomatieke onschendbaarheid van de man en zijn woning zonder geldige reden ernstig geschonden.

Rusland schort volgens de verklaring van Dankvert de invoer van Nederlandse zuivel niet op, maar sommige waarnemers zien dit als een schot voor boeg. Afgelopen week begon Nederland juridische stappen om het in Rusland opgebrachte Nederlandse schip van de milieubeweging Greenpeace en zijn bemanning terug halen.

Laatste reacties

  • reiziger

    kunnen ze greenpeace niet snel verbieden

  • jan1966

    Rusland baalt ervan dat ze steeds de les gelezen worden door ons moreel superieure (linkse) landje

  • info48

    Onze Timmerman is toch wel een geweldig 'flinke' kerel!! ( jammer dat het zo slecht gaat in de bouw)

Of registreer je om te kunnen reageren.