Rundveehouderij

Nieuws 1727 x bekeken 2 reacties

Resultaten Deense melkveehouderij flink omhoog

Aarhus - De Deense melkveehouderij draait dit jaar door de gestegen melkprijzen weer duidelijk beter dan in de vijf jaar daarvoor, waar grote delen van de bedrijfstak in het beste geval hooguit maar net uit de rode cijfers bleven. Dat constateert de bedrijfsadviesdienst van landbouw- en verwerkersfederatie LF in zijn zojuist gepubliceerde inkomensprognose.

De vooruitzichten voor volgend jaar zijn volgens de dienst evenmin slecht, vooropgesteld dat het melkprijsniveau zich inderdaad zal weten te handhaven, zoals veel marktwaarnemers verwachten.

De ruim 30 procent best presterende ondernemers in de categorie van bedrijven met 80 tot 160 koeien haalt dit jaar gemiddeld bekeken een resultaat van goed 146.000 euro. Gemiddeld voor deze categorie als geheel ligt het resultaat echter rond de 75.000 euro. Dat is ruim dubbel zoveel als in 2012. De wat grotere bedrijven (240 tot 320 koeien) komen in doorsnee uit op 112.000 euro. De beste ruim 30 procent in deze categorie boekt duidelijk meer, namelijk 265.000 euro.

Laatste reacties

  • appie19979

    Je ziet groter is niet veel meer verdienen en wie is er gelukkiger?

  • josrodenburg

    de gene die het meest verdient eet misschien wel zijn bedrijf op????

Of registreer je om te kunnen reageren.