Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Personeel Sifra Meat vraagt faillissement aan

Sarreguemines – Het personeel van Sifra Meat heeft faillissement van het bedrijf aangevraagd. De Franse kalverslachterij is in handen van de Nederlanders Simon en John Wijdenes en wordt gerund door vleesondernemer Frank Weyl.

De actie komt nadat de lonen van met name het Oost-Europese inleenpersoneel  al twee maanden niet meer was betaald en Sifra Meat zo goed als stil was komen te liggen. Toen op een nacht 40 ton kalfsvlees weggehaald bleek te zijn, besloot het personeel tot een bezetting en werd failissement aangevraagd. Het personeel heeft inmiddels steun gekregen van de plaatselijke autoriteiten.

Sifra Meat was sinds begin dit jaar in bedrijf en had in totaal 140 mensen in dienst, melden regionale media in Frankrijk. Naast vijftig Franse werknemers waren er nog vijftig Hongaarse en Roemeense uitbeners actief en veertig Slowaakse vleesarbeiders. De Oost-Europeanen waren geworven via een koppelbaas in hun eigen land.

In de slachterij in Sarreguemines werden volgens bronnen in de Nederlandse vleeswereld ook Nederlandse kalveren geslacht. De leverancier is volgens die bronnen een bekende van Frank Weyl. Weyl, voormalig directeur van Weyl Vlees in Enschede, was er  volgens de Franse media actief als ‘adviseur’ en bedrijfsleider.  Tegen hem loopt nog een hoger beroepszaak wegens faillissementsfraude. In afwachting daarvan is hij op vrije voeten. Een persoonlijk faillissement tegen hem wordt waarschijnlijk opgeheven, omdat zijn curator geen tegoeden kan vinden.

De gebroeders Wijdenes zijn actief als detacheerders van personeel in de vleessector en zijn actief in Nederland, Duitsland en andere Europese landen.

Boerderij

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.