Rundveehouderij

Nieuws

Melkaanvoer 6 procent hoger

Zoetermeer - De melkaanvoer ligt tot en met september 6 procent hoger dan de productie van vorig jaar. Dit blijkt uit gegevens van het Productschap Zuivel.

In totaal is dit melkjaar (van april tot en met september) 6.189 miljoen liter melk geleverd, 352 miljoen liter meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op basis van geleverd vet ligt de productie nog iets hoger met 6,1 procent.

Vorig jaar werd het quotum uiteindelijk niet vol gemolken, de melkveehouders bleven net 1 procent onder het quotum. Dit jaar zal dat wel anders zijn. De melkprijs is goed en melkveehouders willen met het oog op 2015 niet al te veel goede koeien afstoten om de melkproductie in te perken. Daarnaast zorgt de onduidelijkheid over dierrechten ervoor dat melkveehouders zoveel mogelijk koeien willen aanhouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.