Rundveehouderij

Nieuws

Meer melk uit Oostenrijk naar Duitsland

Wels - Steeds meer melkveehouders uit met name Neder-Oostenrijk verkopen hun melk over de grens in Duitsland. Daar kunnen ze een paar centen per kilo melk meer verdienen en gelden minder strenge overige regels.

Dit jaar wordt naar schatting al zo'n 80 miljoen kilo melk over de grens verkocht. Volgend jaar zal deze melkplas naar verwachting aanzwellen tot 105 miljoen kilo melk. Kopers zijn met name de Hochwald-fabriek in Weiding en Molkerei Jäger in Haag.

In Duitsland is vraag naar extra melk, omdat daar veel product wordt geëxporteerd, onder meer richting China, in Oostenrijk wordt de aanvoer juist enigszins getemperd en is hier en daar zelfs sprake van een 'verwerkingsbijdrage' voor boeren. Daarmee kan de zuivelfabrikant het verwerkte product gemakkelijker (goedkoper) verkopen. Veel van de Oostenrijkse boeren die hun melk richting Duitsland verkopen, zijn vertrokken bij Berglandmilch.

Of registreer je om te kunnen reageren.