Rundveehouderij

Nieuws 514 x bekeken

Ierse coöp investeert in capaciteit

Mitchelstown – De Ierse zuivelcoöperatie Dairygold gaat 33 miljoen investeren in de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit in haar fabrieken in Mitchelstown.

Dat is nodig om de verwachte toename van de melkproductie na het afschaffen van de quota op te kunnen vangen.

Dairygold is met 3.000 leden de grootste geïntegreerde boerencoöperatie van Ierland. Het bedrijf verwerkt momenteel 950 miljoen liter melk per jaar maar de leden gaan er van uit dat ze in de vijf jaar na 2015 de productie met minstens 50 procent op kunnen voeren. Dairygold produceert voornamelijk kaas en ingrediënten voor de exportmarkten. Het bedrijf heeft ook kaas- en ingrediëntenfabrieken in Engeland en Frankrijk en eigen distributiekantoren in Duitsland en Spanje. Daarnaast is de cooperatie actief als leverancier van agrarische benodigdheden voor haar leden en andere boeren in Ierland.

Minister Simon Coveney heeft de zoveelste investering door een zuivelonderneming in zijn land verwelkomd: ''Dat de grote zuivelcooperaties zich er op toeleggen om in de sector te investeren is van fundamenteel belang om ons doel van een 50 procent hogere agrarische productie te realiseren. De Ierse zuivelsector heeft de capaciteit om duurzame groei en toegevoegde waarde op lange termijn te bereiken, gebaseerd op een traditie van familieboerderijen en onderzoek van wereldklasse.''

Of registreer je om te kunnen reageren.