Rundveehouderij

Nieuws

Hotline voor wolvenoverlast in Brandenburg

Potsdam - De deelstaat Brandenburg in het oosten van Duitsland heeft een schadehotline geopend voor boeren en hobbyisten met weidedieren die overlast lijden van wolven.

De instelling van deze faciliteit is een uitvloeisel van het nieuwe wolvenbeheersplan dat sinds december vorig jaar in Brandenburg draait. Dit plan heeft niet alleen de instemming van de overheid, maar ook die van de grondbeheerders/-eigenaars, de natuurbeschermers en de toeristische sector.

Snelle taxatie, hulp en adviezen in geval van schade zijn belangrijk en daarin voorziet de hotline, zegt milieuminister Anita Tack. Tot dusver dit jaar werden volgens Tack in Brandenburg 25 schapen door wolven gedood. Gemiddeld werd de afgelopen jaren 10.000 euro per jaar compensatie verleend aan de getroffen dierenhouders. Preventieve maatregelen werden sinds 2008 gesubsidieerd met bij elkaar 308.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.