Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

FrieslandCampina integreert kaashandel binnen Zeijerveld

Amersfoort - FrieslandCampina brengt al haar kaashandelsactiviteiten gericht op de retail onder bij dochterbedrijf Zijerveld. Dit bevestigt een woordvoerder van de onderneming.

In dat kader moet ook integratie van Bouter Kaas uit Hardinxveld-Giessendam in Zijerveld worden bezien. Het team van Bouter, bestaande uit zo'n 25 mensen, trekt in het pand van Zijerveld in Bodegraven. Ook wordt de samenwerking tussen Zijerveld en Yoko Cheese in Genk (beter bekend als het voormalige IDB Belgium) versterkt.

Op de lijst van dochterbedrijven van FrieslandCampina prijken ook nog de namen van K.H. De Jong en Bontje kaas, beide gevestigd in Wolvega. Dit zijn echter lege bv's geworden. Dochterbedrijf Bomeka in Hoofddorp is actief in de handel in huismerkkaas, maar stemt de activiteiten ook af met Zeijerveld.

De strategische keuze van FrieslandCampina is om de nieuwe handelscluster voortaan zo veel mogelijk zelfstandig te laten opereren en daar vanuit het hoofdkantoor niet meer rechtstreeks in in te grijpen.

Eén reactie

  • koestal

    Friesland-Campina heeft altijd al moeite gehad om wat aan kaas te verdienen,misschien is dit een goede strategie,er moest echt wat gebeuren !

Of registreer je om te kunnen reageren.