Rundveehouderij

Nieuws laatste update:1 nov 2013

FrieslandCampina concentreert verse zuivel in Rotterdam en Maasdam

Amersfoort - FrieslandCampina sluit de vestigingen in Eindhoven en Woerden en concentreert de productie van dagverse melk in Rotterdam en deels in Maasdam.

Per saldo verdwijnt er volgens FrieslandCampina geen productiecapaciteit. Ook kiest het bedrijf er volgens een woordvoerder niet voor om minder aanwezig te zijn op de Nederlandse markt voor (dag)verse zuivelproducten. Door de sanering en herschikking komen er in totaal wel 174 arbeidsplaatsen te vervallen. De operatie moet zijn beslag krijgen in 2015.

In Rotterdam worden straks de gewone dagverse zuivelproducten geproduceerd, is het voornemen. In Maasdam worden toetjes geproduceerd, naast de drinkzuivel. Ook wordt het biologische assortiment uit Limmen hier naartoe gehaald. In Limmen blijven de gespecialiseerde biologische producten.

Ook na de reorganisatie blijft FrieslandCampina op logistiek gezien lastige plekken zitten, maar de huidige keuze is wel de best haalbare, zo vertelt een woordvoerder. Een uitgebreide studie ligt aan het voorstel ten grondslag. Rotterdam en Maasdam liggen dicht bij elkaar, wat handig is. Daarbij is de vestiging in Maasdam modern en is er ruimte voor uitbreiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.