Rundveehouderij

Nieuws 971 x bekeken

First Milk flink in het rood

Glasgow - De Britse melkcoöperatie First Milk heeft in het boekjaar tot eind maart een verlies geleden van 9,2 miljoen euro. In het daarop volgende halfjaar werd echter weer 1,3 miljoen winst gedraaid.

Volgens First Milk 'is de weg naar verbetering dan ook ingeslagen'. Volgens bestuursvoorzitter Bill Mustoe is het verlies deels te wijten aan het feit dat First Milk de leden een hogere melkprijs moest betalen voordat dat volledig uit de markt teruggehaald kon worden. Daarnaast moest de coöperatie ook afschrijven op enkele recent verworven activiteiten.

"Dit is een moeilijk jaar geweest voor ons bedrijf en voor de melksector als geheel. We zijn ons ook bewust van de gevolgen die 2012 heeft gehad voor de financiën van de boeren. Als we goed naar onze cijfers kijken, dan ziet het er naar uit dat het een moeilijk jaar is geweest voor vrijwel iedereen in de zuivelindustrie", aldus Mustoe.

Op grond van de recente prestaties zegt hij er verder alle vertrouwen in te hebben dat de coöperatie weer winst zal gaan uitkeren aan de leden. "Ik begrijp dat onze leden teleurgesteld zijn. Wij concentreren ons op de snelst groeiende markten zoals de export en de foodservice die naar we hopen meer waarde opleveren voor de melk die onze boeren leveren."

Of registreer je om te kunnen reageren.