Rundveehouderij

Nieuws 613 x bekeken

Duitse kaasexport buiten EU onder druk

Frankfurt - De Duitse kaasexport naar landen buiten de EU is in de eerste zeven maanden fors teruggelopen. Daarop attendeert zuivelfederatie MIV.

Volgens MIV-topman Karl-Heinz Engel komt dat doordat Rusland als markt voor de Duitse kaasexporteurs is weggevallen in het kielzog van de eerder dit jaar door de Russen op het voedselveiligheidsniveau geventileerde kritiek. "De zuivel is wel bezig nieuwe markten op te bouwen, maar dat kost zoals de ervaring heeft geleerd de nodige tijd," aldus Engel op de jaarvergadering van het MIV in Frankfurt am Main. Binnen de EU heeft de Duitse zuivel 8 procent meer kaas kunnen exporteren. De productie ligt op het niveau van vorig jaar, maar de binnenlandse vraag naar zuivelproducten (niet alleen kaas) blijft een enigszins dalende trend vertonen, primair door de vergrijzing van de bevolking.

Of registreer je om te kunnen reageren.