Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Dijksma: geen Russische boycot zuivel

Den Haag – Er is geen sprake van dat de Russische markt gesloten is of wordt voor Nederlandse zuivel. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een debat in de Tweede Kamer.

Ze verwees daarmee naar berichtgeving over een mogelijk zuivelboycot door Rusland. Tijdens haar bezoek aan Rusland is naast de aardappelmarkt over de zuivelmarkt gesproken. “Er komt over zes weken een rapport van de Russische inspecties van Nederlandse zuivelbedrijven. De inspecties zijn al geweest. Van een boycot of aangekondigd boycot voor Nederlands zuivel is volgens de staatssecretaris geen sprake. “Maar ik kan natuurlijk niet in een glazen bol kijken. Ik weet niet hoe het in de toekomst zal lopen”, vult Dijksma er diplomatiek aan toe.

Dijksma sprak ook over pootgoed in Rusland. “We denken wel dat er beweging zit in deze zaak”, aldus Dijksma.

Eén reactie

  • koestal

    Elke dag gaat er 1000 ton kaas naar Rusland,die afzet kunnen we niet missen !

Of registreer je om te kunnen reageren.