Rundveehouderij

Nieuws 558 x bekeken

Derde partij biedt op aandelen Warrnambool

Warrnambool – In navolging van zuivelondernemingen Bega Cheese en Saputo heeft ook het Australische Murray Goulburn een bod uitgebracht op de aandelen van Warrnambool Chees and Butter (WCB). Goulburn gaat met een bod van bijna 300 miljoen euro ruimschoots over het bod van het Canadese Saputo.

Goulburn, dat nu al 17 procent van de aandelen Warrnambool in handen heeft, komt met een bod van A$7,50 per aandeel. Dat is meer dan het bod van Saputo (A$7 dollar). Het bod van Bega Cheese, dat momenteel18 procent van de aandelen Warrnambool bezit, lag met A$5,78 stukken lager. Volgens een analist in de Australische media is het afwachten of Saputo op het nieuwe bod gaat reageren.

De directie van WCB raadde haar aandeelhouders eerder aan in te gaan op het bod van 7 Australische dollar (A$ ) per aandeel, uitgebracht door Saputo. Nu komt de directie opnieuw bij elkaar om het meest recente bod te bespreken.

FrieslandCampina en WCB hebben samen onder de naam Great Ocean Ingredients een joint venture voor de productie van prebioticum Vivinal-Gos.

Of registreer je om te kunnen reageren.