Rundveehouderij

Nieuws 1254 x bekeken

Danone claimt schade van 200 miljoen

Parijs – Danone claimt een schade van 200 miljoen euro als gevolg van het botulismeschandaal afgelopen augustus. Dat wordt door diverse media gemeld.

Het bedrag bestaat uit merkschade en terugroepacties in negen landen.

Begin augustus was er grote paniek over botulisme in weipoederconcentraat, geleverd door het Nieuw-Zeelandse Fonterra. Naderhand bleek dit vals alarm, maar toen was er al een grote terugroepactie in gang gezet. Fonterra maakte onlangs bekend een bedrag van ruim 8,5 miljoen euro opzij te zetten om schade door het recente botulisme-alarm te dekken. Het bedrijf houdt zou echter wel rekening houden met een hogere schadepost. Danone en Fonterra zijn het vooralsnog niet eens over te vergoeden schade.

Of registreer je om te kunnen reageren.