Rundveehouderij

Nieuws 990 x bekeken

DOC verhoogt voorschot naar bijna €41,50

Hoogeveen - DOC Kaas verhoogt de voorschotprijs over oktober met €1,21 naar €41,50 per 100 kilo. Dat komt door een verhoging van de vetprijs met 11 cent en een verhoging van de eiwitprijs met 21 cent. Genoemde prijs is exclusief btw, geldt bij een jaarleverantie van 700.000 kilo melk en is na aftrek van 5 cent PZ-heffing.

DOC Kaas is de tweede zuivelfabrikant die een voorschot over oktober vaststelt. FrieslandCampina stelde eerder een voorschot vast van €44,65 per 100 kilo. DOC Kaas blijft met de nieuwe voorschotprijs voorlopig nog onder de magische grens van 42 cent per kilo. Sommige fabrikanten, zoals Bel Leerdammer, Nemelco en FrieslandCampina, overschreden die al in september. Nemelco kwam met de melkprijs voor september zelfs royaal boven de 47 cent uit, maar deze fabrikant keert geen nabetalingen uit.

Directeur Jannes Oosterveld meldt in het maandelijkse mededelingenblad DOCumentje dat inmiddels al een groot aantal ledenbijeenkomsten over de nieuwe strategie van het bedrijf achter de rug is. Volgens hem komt daaruit het beeld naar voren dat er veel draagvlak is voor de voorstellen van bestuur en directie.

Of registreer je om te kunnen reageren.