Rundveehouderij

Nieuws 1568 x bekeken 1 reactie

DOC krijgt tijd voor beter resultaat

Hoogeveen - DOC Kaas krijgt van de leden de tijd om het melkprijsverschil met FrieslandCampina en andere zuivelbedrijven, zoals straks A-ware Food Group, goed te maken. De leden hebben ingestemd met de nieuwe commerciële strategie en het bestuur gaat niet in op de avances van DeltaMilk en A-ware Food Group.

Dit zegt voorzitter van de raad van beheer Arjan Schimmel. DOC Kaas verhoogde eind vorige week de voorschotprijs voor ledenmelk met contant €1,21 naar €41,48 per 100 kilo (exclusief btw, min 5 cent PZ-heffing en bij een jaarleverantie van 700.000 kilo). Daarmee blijft de coöperatie voorlopig achterlopen bij de kopgroep van Nederlandse zuivelbedrijven, die in september al gemiddeld 42 euro of meer per 100 kilo uitbetaalden. Ook qua lopend jaargemiddelde moet DOC Kaas nog een achterstand goedmaken.

Het bedrijf krijgt van de leden de tijd. Volgens Schimmel kunnen de leden binnen afzienbare termijn betere resultaten tegemoet zien. Het bedrijf verwacht veel van dochterbedrijf Dutch Original Cheese (het vroegere Cheese Partners) en van samenwerkingen als de vorige week bekendgemaakte joint venture met het Duitse Hochwald.

Toenaderingspogingen, zoals van DeltaMilk en A-ware acht Schimmel nu niet aan de orde. "We hebben vorig jaar gesprekken met A-ware gevoerd - waar DeltaMilk mee samenwerkt - en we zijn er toen niet uitgekomen. Die conclusie staat nog steeds. Nieuwe pogingen op dit moment hebben niet veel zin."

Schimmel meldt desgevraagd ook dat de voordracht van een opvolger voor directeur Jannes Oosterveld bijna klaar is. "We zitten nu in de eindfase. Medio november kunnen we naar verwachting met een bekendmaking komen." Volgens Schimmel blijft dan nog genoeg tijd over tot het vertrek van Oosterveld om diens opvolger in te werken.

Eén reactie

  • Jaap39

    Waarom samenwerken als de een al is begonnen met een vijandige prijspolitiek lees +1 cent op doc prijs. Dat lijkt mij een volkomen bizarre beginsituatie om te samenwerken.... Ben benieuwd wat a-ware voor nieuws gaat verzinnen om doc over te halen.

Of registreer je om te kunnen reageren.