Rundveehouderij

Nieuws 1639 x bekeken 1 reactie

DOC en Hochwald samen Arabische markt op

Hoogeveen/Thalfang - DOC Kaas en het Duitse Hochwald richten een joint venture op voor de export naar Afrika en het Arabisch schiereiland. Dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt.

Nadere details van de samenwerking moeten nog worden uitgewerkt, maar vaststaat dat een gezamenlijk verkoopkantoor zal worden geopend in Dubai. Van daaruit willen beide bedrijven de afzetmarkt bewerken. Hochwald wil dat doen met een assortiment verse en houdbare zuivelproducten en met mozzarellakaas. DOC Kaas wil met name Nederlandse kaas exporteren.

Dochterbedrijf Dutch Original Cheese (het voormalige CPH) zal volgens directeur Jannes Oosterveld van DOC Kaas een belangrijke rol spelen in de samenwerking.

Hij is blij met de nu aangekondigde joint venture. "We zijn hier heel wijs mee," stelt hij. De samenwerking moet per 1 januari 2014 van kracht worden.

De exportsamenwerking tussen DOC Kaas en Hochwald past volgens beide bedrijven goed omdat hun productpakketten elkaar prima aanvullen. De twee bedrijven beconcurreren elkaar niet met hun producten.

De samenwerking gaat overigens niet verder dan de export van zuivel naar het Arabisch schiereiland en Afrika, zo meldt Oosterveld. Meer samenwerking tussen Hochwald Bolsward en DOC Hoogeveen bijvoorbeeld is niet voorzien.

DOC Kaas blijft open staan voor meer deelsamenwerkingen, maar daar zijn volgens Oosterveld nu geen verdere voornemens meer voor.

Eén reactie

  • Mozes

    Ze beginnen bij DOC toch meer in de gaten te krijgen dat een goede melkprijs niet alleen uit een lage kostprijs kan komen maar dat ook gezocht moet worden naar hogere opbrengsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.