Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Brussel waarschuwt voor quotumoverschrijding

Brussel - Nederland en Denemarken kunnen aanzienlijke overschrijdingen van het melkquotum tegemoet zien als de veehouderij in deze landen niet tijdig bijstuurt.

Deze waarschuwing uit de Europese Commissie in haar najaarsbericht voor de landbouw. Brussel baseert zich op gegevens van ruim een maand oud. De melkaanvoergegevens van onder meer FrieslandCampina bevestigen de verwachting. In week 39 werd ruim 10 procent (15 miljoen kilo melk)  meer geleverd dan vorig jaar in dezelfde week.

Laatste reacties

 • gerrit.lammertink1

  ik denk dat ze juist blij moeten zijn dat de overschrijders dan superheffing betalen! Bovendien extra melk betekent meer harde euro's in de huidige economie

 • Zuperboer

  Ja, Brussel en dat legt gelijk bloot dat U politiek gezien functioneert als een geladen zeetanker op de Berkel, dus niet. Een groot parlement dat aan alle kanten gelden lekt naar Bulgarije, Roemenie enz. enz., maar niet tot een goede adequate besluitvorming kan komen in o.a. het zuiveldossier. De wereld schreeuwt werkelijk om melk en wat doet Brussel de braafste jongetjes uit de klas uitmelken met superheffing i.p.v. heel snel de marktwerking van de vrije markt in te voeren. Nog steeds moet de Europese melkveehouderij met de handen op de rug gebonden de concurrentie op de wereldmarkt aangaan. Een soepeler zuivelbeleid had een zeer goede impuls voor NW Europa als zuivelmarktleider kunnen zijn, maar onze eigen EU schept er genoegen in ons kort te houden. Hoe star kun je zijn. Ondernemerschap wordt niet gesteund door de politiek. De hand ophouden daar houdt men van in Brussel(liefst met de pet onder de arm).

 • gerben77

  Goed gesproken Superboer !!

 • Koen Franken

  De melkveehouderij profiteert ook van de Brusselse lusten , en soms zijn dat ook wel eens Brusselse lasten

 • cornelis 22

  Dames en heren in Brussel wij melken wat extra omdat we geen zin hebben om straks te weinig dierrechten te hebben en weer een hele generatie dertig jaar lang in gebakken lucht moet investeren. Als die dikkert morgen besluit om zeker geen dierrechten in te voeren ruimen we gelijk 25% van de koeien op.

 • Katrijn van Dalen

  En zo is het maar net Zuperboer! En wat verwachten ze nu? Dat iedereen ineens op de rem gaat?

 • wpg

  Tuurlijk moeten we met zijn alle op de rem gaan staan met de melkproductie. Beter zelf remmen dan ons laten remmen, en een beetje schaarste in de supermarkt is helemaal niet verkeert voor de prijswerking.

 • alco1

  Weer eentje die niet verder denk dan Neerlands grenzen.

 • Pe

  Idd, de wereldmarktprijs melk word niet in NL bepaald hoor WPG!
  Zuperboer +1

 • Gerjo-Kompier1

  De meeste melkveehouders zijn wijs genoeg om te beseffen waar ze mee bezig zijn. Nu de melkprijs op een redelijk niveau is en de productiekosten relatief laag ( weide seizoen ) zou ik ook vol doormelken. Als straks de melkprijzen gaan dalen en de voerprijzen weer gaan stijgen, dan kan de voet van het gaspedaal en gaan we freewheelen naar het einde van het quotumjaar.

 • Mozes

  @superboer #2, de oorzaak van het starre zuivelbeleid zit niet in Brussel maar in Parijs. Iedere versoepeling van de superheffing wordt door Frankrijk tegen gewerkt.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.