Rundveehouderij

Nieuws

Britten melden meer runder-tb bij niet-runderen

Londen - De Britse veterinaire dienst AHVLA meldt dat het aantal besmettingen met runder-tb bij andere dieren langzaam toeneemt. Vorig jaar werd runder-tb vastgesteld bij 104 niet-runderen waaronder 17 alpacas, evenveel rendieren, 12 schapen, tien varkens en een flink aantal honden die wel vaak als huis- of werkdier op een boerderij werden gehouden.

AHVLA denkt dat het aantal gevallen onder dergelijke diersoorten waarschijnlijk een stuk hoger ligt omdat testen alleen verplicht is bij runderen. De dienst meldt verder dat in 2012 op bijna 5.000 veehouderijen nieuwe besmettingen werden geconstateerd. In een groot aantal gevallen waren dat bedrijven die in de drie voorafgaande jaren ook al met runder-tb te kampen hadden gehad. Runder-tb komt nog steeds het meeste voor in het zuidwesten van Engeland en in Wales maar vrijwel niet in Schotland.

Of registreer je om te kunnen reageren.