Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Biologische melkveehouders Denemarken onder druk

Aarhus - Veel biologische melkveehouders in Denemarken worden door hun bank onder druk gezet om over te schakelen op gangbare landbouw.

Dat constateert landbouwsectorfederatie LF, die donderdag het initiatief heeft genomen om de banken voor te lichten over de resultaatontwikkeling in de biologische melkveehouderij. Gangbare melkveebedrijven hebben minder grond nodig en ook het risico op slechte oogsten en andere bedrijfsmatige tegenvallers is kleiner, zo menen de kredietverstrekkers. Kleinere biologische zuivelbedrijven lopen door het kredietbeleid van de banken echter het risico een groot deel van hun melkplas te verliezen.

De biologische melkveehouderij draaide in Denemarken in 2012 een lager resultaat dan in het jaar daarvoor. Daar staat tegenover dat over een langere periode bekeken aanzienlijk betere resultaten werden gehaald dan door de gangbare melkveebedrijven, aldus LF.

Laatste reacties

 • koestal

  toch niet logisch of wel ?

 • hilderink

  Sjonge.... een vrij nutteloos bericht! De essentie staat nota bene in de laatste alinea... Eenieder die dat niet begrijpt moet maar niet aan koeien beginnen.

 • alco1

  Ik begrijp het artikel beter dan dat wat jij bedoelt hilderink.

 • schoenmakers1

  ja is vrij logisch, het biologische is overal slechter voor, alleen door de media wordt het geprezen zonder gronden, als de mensen de ogen open doen is het compleet gedaan met die luchtbel, de banken zien dat nu al in, nog niet vaak meegemaakt, een bank met een gezonde blik vooruit

 • jan1966

  Laat die milieu fascisten meer bio melk gaan drinken

 • trijnie

  Jan 1966, juist omdat het milieu mij ter harte gaat koop ik NEDERLANDSE MELKPRODUKTEN.
  Was een afnemer van arla totdat ik begreep dat het van elders kwam. Waarom van ver als er dichtbij genoeg voorhanden is.
  Ik spek de Shell niet.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.