Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Steeds meer Omira-leveranciers op de loop

Ravensburg - Steeds meer leveranciers van de noodlijdende Zuid-Duitse zuivelaar Omira zoeken de uitgang op.

Volgens onbevestigde berichtgeving van de Südwestdeutsche Rundfunk (SWR), gebaseerd op geluiden op een melkveehoudersbijeenkomst in de regio, heeft 30 procent van leveranciers hun binding met de coöperatie al opgezegd, los van de leveranciers van de Neuburger Milchwerke in Beieren. Deze coöperatie heeft reeds bevestigd dat ze binnen de daartoe gestelde opzeggingstermijn uit het samenwerkingsverband wil stappen, zij het in afwachting van de resultaten van een plan van aanpak om het concern weer vlot te trekken. Daartoe is een interim-manager aangesteld. De melkprijs van de Omira-Gruppe zakte in 2012 naar een dieptepunt van 27,56 euro per 100 kilo. De groep verwerkt in totaal 1 miljard kilo melk van 4.500 leveranciers.

Laatste reacties

 • Sjaak

  Dit is iets voor FrieslandCampina...
  Biedt meer perspektief op de lange termijn, dan investeren in het verre Oosten!

 • Mozes

  Sjaal, waarop baseer jij het idee dat dit meer perspectief biedt dan investeren in het verre Oosten?

 • Mozes

  Correctie: er moest staan ' Sjaak'

 • Sjaak

  @Mozes.
  De halleluja-stemming over de marktkansen in het verre Oosten zijn gebaseerd op de opkomende economie met de daarmee gepaard gaande stijgende welvaart en veranderend voedselpatroon. Dit biedt kansen, maar is tegelijk ook een bedreiging. Het is immers een volk eigen, om vooral bij stijgende welvaart, zelfvoorzienend te kunnen zijn in de primaire levensbehoefte (vergelijk het met de na-oorlogse situatie hier). De Chinezen zijn al druk bezig om dit te realiseren en hebben daar Europa echt niet voor nodig....zolang het nog niet zover is, mogen wij natuurlijk een graantje meepikken op hun markt. Dat moeten we ook doen, maar daar zal het ook bij blijven. China, of welk ander welvarend land dan ook, zal altijd een onafhankelijke voedselvoorziening nastreven!

 • Sjaak

  Vervolg:
  Duitsland daarin tegen, biedt ons meer kansen...niet alleen voor afzet, maar ook voor produktie. Het is nog maar de vraag of die melk hier wel allemaal geproduceerd wordt, zoals voorspeld is. Straks zijn die verwerkingslocaties opgeschaald en is er niet genoeg goedkope melk.... die kans is net zo goed aanwezig als dat er meer melk komt!
  Duitsland, Beieren is welvarend, logistiek aantrekkelijk en een goede samenwerking levert, naar verwachting, dan ook weinig risico op!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.