Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Remeker kaas winnaar 'beste belegen kaas van Nederland'

Amsterdam - De Gelderse boerderij De Groote Voort heeft met zijn Remeker kaas vanmiddag de titel ‘Beste belegen kaas van Nederland’ in de wacht gesleept.

De smaakjury koos, tijdens de Horecava in Amsterdam, Remeker uit vijf innovatieve kazen: Aurora Gold Pikant van het bedrijf Aurora, de belegen boeren Gouda van de Elizabethhoeve, Klaverkaas van het bedrijf Klaverkaas en de Cholfitty kaas van de Ruurhoeve. Klaverkaas eindigde op de derde plaats en de Elizabethhoeve sleepte de tweede prijs van de smaakjury in de wacht.

NieuwVers, een initiatief van Urgenda en Foodlog, organiseerde de wedstrijd om de aandacht te vestigen op kazen die zich onderscheiden door hun smaak én duurzame productiewijze. Het aanwezige publiek, dat alle zeventien inzendingen proefde voor de wedstrijd, had een afwijkende voorkeur. Zij plaatste Klaverkaas op één, Aurora op twee en de belegen kaas van De Groene Griffioen op drie.

Eén reactie

  • teus2031

    fam van de voort van harte gefeliciteerd

Of registreer je om te kunnen reageren.