Rundveehouderij

Nieuws 8 reacties

Prijsdruk door tegenvallende melkproductie

De melkproductie tot en met december ligt dit melkjaar 0,49 procent (42,6 miljoen kilo) lager dan in het seizoen 2011/2012.

Recente gegevens van FrieslandCampina geven aan dat de productie in week drie weliswaar gedaald is, maar op het niveau van vorig jaar ligt.

De productie van het laatste kwartaal (januari–maart) moet uitkomen op 3.177 miljoen kilo melk om het quotum van 11.845 miljoen kilo vol te kunnen melken. Er moet dan ongeveer 173 miljoen kilo melk meer geleverd zijn dan in de laatste drie maanden van vorig seizoen.

Of dit lukt is niet zeker. Daardoor is de vraag naar leasemelk ingezakt en ligt de prijs op €1,80 per kilo vet.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • jhp

  Dan moet er volgens uw cijfers 5,7% meer geleverd worden, voor RFC is dat per week 10 mln meer dan de +/- 170 mln van vorig jaar.
  Uw prognose van stabiel op 1,8 ct/% vet is inmiddels achterhaalt door, aanbod op Quotum.nu , 1,5 ct/% vet. (en dat in een paar uur tijd :-/ )

 • boerderij12

  leasemelk is niets meer waard

 • koestal

  bomen groeien niet tot in de hemel

 • vdheuvel

  in 2008/2009 is er bij RFC 26.35% van het quotum volgemolken in de laatste 3 maanden om dit jaar het quotum vol te krijgen zou er 26.38% gemolken moeten worden!!!
  Records zijn er om gebroken te worden.

 • Alem

  over 2 weken gaat het weer vriezen dus kom niet vol de melkplas

 • charrels

  Het wordt tijd dat de angsthazen die hun melk voor een flutprijs te huur zetten hun 'melk optrekken' en rustig wachten tot de vragers weer wat normaal geld gaan bieden. Weggeven kan altijd nog.

 • lau100

  nou Carl , dat zit er dit jaar niet in. Het wordt dan voor jouw een klein beetje geld vangen of helemaal niets. Maar 20000 kg x 5 cent is nog € 1000 ,- .
  Dat is toch geld.......

 • harmelling

  Ik vraag me af of leasen nog wel nodig is,als het landelijk quotum toch niet vol komt.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.