Rundveehouderij

Nieuws 2502 x bekeken 2 reacties

Prijs leasemelk daalt naar €1,80

Doetinchem - De prijs van leasemelk staat onder druk. Er is voldoende aanbod, de vraag is echter matig.

De prijs is dan ook gedaald naar €1,80 per kilo vet. Dit is een prijsdaling van 60 cent ten opzichte van vorige week. In dezelfde periode vorig jaar werd er zelfs nog €4,50 per kilo vet betaald.

Uit gegevens van FrieslandCampina blijkt dat de melkproductie in week drie gedaald is als gevolg van het winterweer. De productie ligt in die week iets beneden het peil van vorig jaar. De percentages vet en eiwit zijn daarentegen flink gestegen en liggen boven het niveau van vorig jaar.

Of het quotum dit jaar vol komt is afhankelijk van het winterweer. Het ziet er nu naar uit dat de vorst volgende week plaatsmaakt voor herfstweer. Als de productie op dit niveau blijft dan kan het nog wel eens spannend worden. Melkveehouders hebben nog tot 15 februari de tijd om te beslissen of ze melk leasen, want dan sluit de periode waarin leasemelk voor het jaar 2012/2013 verhandeld mag worden.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Graag even een berekening over de nog te produceren hoeveelheden melk in de Boerderij van volgende week. Is een leuk item voor mevrouw Schaftenaar. Er zit vast wel iemand met een rekenmachine op de redactie. Misschien heeft de heer Jan Vullings er nog een liggen gezien zijn bijdrage van vanmorgen.

  • willem

    als produktie op dit niveau blijft wordt het verre van spannend, dan blijft FC er nl zo'n 60 milj kg onder!

Of registreer je om te kunnen reageren.