Rundveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:18 jan 2013

'Premie op weidegang was goede zet.'

Assen - Melkveehouder en commissaris bij Friesland Campina, Sjoerd Galema vindt dat de weidegang-premie zijn doel heeft bereikt.

Sjoerd Galema, lid van de Raad van Commissarissen van Friesland Campina, is tevreden over de invoering van de premie voor weidegang door het zuivelconcern. Dat zei hij op het Openingscongres van de Landbouw Vakbeurs 2013 in Assen. Volgens Galema is deze beslissing goed voor de melkveehouderijsector. "We hebben geluisterd naar de samenleving, de teruggang in weidegang stuitte op veel kritiek. Wij willen dat onze sector zichtbaar blijft en we niet de intensieve veehouderij achterna gaan." Volgens de Friesland Campina commissaris wordt er goed geanticipeerd op de regeling en nemen er voldoende melkveehouders op vrijwillige basis aan deel. 'Het levert ons ook veel goodwill op bij onze afnemers', aldus Galema.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Als we worden beloond met koerechten hebben we al met al niets bereikt, dan blijven we warm saneren en laten 'bedrijfsopvolgers' achter met torenhoge schulden, dat zal de 'hamvraag' worden in de melkveehouderij. Als weidegang dit mogelijk voorkomt is het een mooie uitruil van dienst en wederdienst. We wachten af, maar persoonlijk heb ik het voorgevoel dat er een 'dieprode' gloed over onze horizon hangt als ik de eerste uitspraken van 'Missie Dijksma' voorbij zie komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.