Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

Opnieuw Chinese interesse voor Nieuw-Zeeland

Hong Kong – De Chinese zuivelonderneming Yashili wil in Nieuw-Zeeland een eigen melkpoederfabriek bouwen voor de productie van babyvoeding en halffabricaten. Dat meldt Yashili op de beurs van Hong Kong.

De fabriek met een capaciteit van ruim 50.000 ton gaat zo’n 132,5 miljoen euro kosten. Doel is om in de tweede helft van 2014 met de productie te starten. Er wordt nog gewacht op toestemming van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten.

Laatste reacties

  • awknop

    Gaan ze melkpoeder met of zonder melamine maken??

  • joannes

    Nu, die zijn slagvaardig om de concurrentie me FC en al die andere EU bedrijven aan te gaan voor die gigantische groeimarkt. Het zal zoals altijd wel weer uitdraaien op investeren voor een groeiverwachting die, eenmaal in productie, er vooral nog in moet groeien. Dit betekend te veel capaciteit en prijsdruk over een paar jaar. Precies zoals elke ontwikkleings cycle!

  • Sjaak

    Zoals gezegd; je hoeft een aap niet te leren klimmen...

Of registreer je om te kunnen reageren.