Rundveehouderij

Nieuws 6114 x bekeken 4 reacties

Ook DCD-residu in melkpoeder Westland Milk

Auckland – Ook in melkpoeder van de Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming Westland Milk is residu van de denitrificatie-blokker dicyandiamide (DCD) aangetroffen. Dat meldt persbureau Fairfax NZ news.

Eerder werd al residu van DCD aangetroffen in melkpoeder van Fonterra.De vondst van het residu in poeder leidt tot veel onrust onder importerende landen als China.

Westland Milk besloot eigen product te onderzoeken na dat bekend werd dat de residu van de stof is aangetroffen in producten van Fonterra. Volgens directeur Rod Quin zijn alleen sporen van DCD aangetroffen in producten die voor 1 november 2012 zijn geproduceerd. In latere geproduceerde zuivelproducten zijn geen DCD-sporen aangetroffen. Volgens de onderneming is de voedselveiligheid niet in gevaar geweest.

De fabriek van zuivelcoöperatie Westland bevindt zich op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Ook de Fonterra-melk waarin DCD-sporen zijn aangetroffen is afkomstig van het Zuidereiland. Jaarlijks wordt er door Westland ongeveer een half miljard kilo melk verwerkt. De coöperatie telt 330 leden.

Laatste reacties

 • blc1

  DCD is een nitrificatieremmer ! Wordt gelukkig weinig toegepast in Nederland op grasland. Uitkijken met dit soort produkten.Herre Bartlema Wageningen

 • Sylke

  bedank voor je waarschuwing Herre.
  kun je er nog iets meer over vertellen/

 • veluwsboertje

  IS DIT HEZELFDE SPUL WAT ONDER DE NAAM PIADIN IN
  NEDERLAND OP DE MARKT WORD GEBRACHT??
  EEN TOEVOEGMIDDEL AAN DE MEST

 • Gerd

  veluwsboertje geh mal auf diese Seite:https://www.landwirtschaft-bw.info/servlet/PB/show/1357698_l1/LAZBW32_Fuchs.pdf
  Im Alzon ist es drin! Piadin??

Of registreer je om te kunnen reageren.