Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Nabetaling Arla bekend

Aarhus - Arla keert over 2012 een nabetaling uit van 2 euro per 100 kilo geleverde melk. Dat heeft het ondernemingsbestuur woensdag bekend gemaakt.

De jaarcijfers – en daarmee ook het resultaat – zijn echter nog niet bekend. Toch constateert het bestuur dat de resultaatontwikkeling in de laatste maanden van het jaar goed en volgens plan is verlopen. “Het jaarresultaat wijst in de richting van een nabetaling in de orde van grootte van circa 2 cent per kilo,” zo luidt de toelichting.

De uitkering zal worden gedaan aan de coöperatieleveranciers in Denemarken, Zweden, Duitsland, Luxemburg en België. De leden van Arla-MUH in de Eifel krijgen 0,34 cent minder krijgen. Dit bedrag is de ‘premie’ die de leveranciers is toegezegd voor de inlijving van MUH en Milk Link in september vorig jaar. De leveranciers van Milk Link in de UK krijgen pas in 2015 recht op nabetalingen.

De jaarcijfers van Arla zullen eind volgende maand worden gepubliceerd. Dan zal ook blijken welke melkprijs het concern exact heeft gepresteerd in 2012.

Eén reactie

  • denker123

    Meelmuisje,zit u nu ook in de melk Cooperatie Arla?,en heeft u ook recht op deze nabetaling van Arla ?.Kunnen alle nieuwe melkleveranciers aan Arla tot de Cooperatie toetreden ?.

Of registreer je om te kunnen reageren.