Rundveehouderij

Nieuws 411 x bekeken

McDonald's Duitsland in nieuw ketenbeheersconcept BEST Beef

Berlijn - Burgerrestaurantconcern McDonald's stapt in Duitsland in een nieuw samenwerkingsverband met onder meer de Beierse boerenbond (BBV) voor duurzame productie van rundvlees.

Het ketenbeheersproject draait onder de naam BEST Beef en is vandaag gelanceerd op de Grüne Woche in Berlijn. Andere partners zijn ketenbeheerder QS, onderzoeksinstellingen en organisaties in de vleessector. Het samenwerkingsverband gaat aan het werk met een stimuleringsprogramma voor de veehouders. De opzet is om met premies op de vleesprijs duurzame praktijken te honoreren. Aan het programma doen op dit moment 400 boeren in Beieren mee. Zij kunnen premies krijgen voor het dierenwelzijnsniveau en voor voerinzet en management. De exacte criteria zijn nog in de maak maar komen binnenkort op tafel.

Of registreer je om te kunnen reageren.