Rundveehouderij

Nieuws 692 x bekeken 1 reactie

Lactoseproductie Arla naar 135.000 ton

Aarhus - Arla wil met de woensdag aangekondigde investeringen een van de leidende spelers worden op de markt voor lactose. De totale productiecapaciteit voor dit ingrediënt komt binnen enkele jaren op 135.000 ton.

Daarvan zal 85.000 ton kunnen worden gemaakt in een nieuwe installatie die het zuivelconcern gaat bouwen bij de fabriek Danmarks Protein in Nr. Vium in de Deense regio West-Jutland, zo blijkt uit een toelichting bij de investeringsplannen voor dit jaar. De lactosefabriek in Nr. Vium, die in de loop van 2016 volledig operationeel zal zijn, komt in totaal ruim 120 miljoen euro te kosten, waarvan 37 miljoen euro dit jaar wordt geïnvesteerd.

Lactose wordt onder meer gebruikt in moedermelkvervanger. De markt daarvoor groeit, vooral in China. Een gevestigde grote speler op de lactosemarkt is concurrent FrieslandCampina.

Eén reactie

  • politiek

    Geldelijk gewin zal ongetwijfeld de grote motivatie zijn in verhaal. Op zich niets op tegen. Melk is echter ook een natuurproduct, in eerste instantie bedoelt voor doodgewoon de eigen kalfjes. Vervolgens, de kalfjes onthouden van de moedermelk , vervolgens daar wat vervangers voor maken en dan die voor de kalfjes bedoelde melk met een hoop poespas op de wereldmakt vermarkten ofwel euro,s maken. ?? Lactose wordt inderdaad gebruikt bij/in moedermelkvervanger. Onduidelijk is welke moedermelk bedoeld wordt. Dat geeft artikel niet aan . Die van de mens of doodgewoon van de koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.