Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Hans Puttenstein roodbontfokker van het jaar

Laren - Op de jaarlijkse bijeenkomst van Platform Roodbont in Laren (Gld.) is Hans Puttenstein uit Kamperveen (Ov.) uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar.

Puttenstein haalde met Marie 61 (v. Classic) onder meer het algemeen kampioenschap roodbont op de NRM 2012 binnen. Maar ook de moeder van de Classic, Marie 55 (v. Taco) kende keuringssucces toen zij in Utrecht op de NRM van 2006 middenklassekampioen werd. Ook nam Puttenstein oud-NRM kampioen Doortje 2370 over van de familie Veneklaas-Slots toen die stopte met melken.

Naast de keuringssuccessen is Puttenstein ook bestuurlijk actief en betrokken bij de promotie van de roodbonte Holstein. Zo werkte hij jarenlang mee om de deelname van de roodbonte koeien op de Europese kampioenschappen tot een goed einde te brengen. Ook is hij lang vice-voorzitter geweest van Platform Roodbont en is hij op dit moment voorzitter van de HHH-vereniging  waarin ook ruim plaats is voor de individuele keuring van roodbonte koeien.

De jury bestaat uit vijf leden van de vakpers aangevuld met de inzendingen van de fokstudieclubs uit heel Nederland. De vakpers koos dit jaar unaniem voor Puttenstein.

Laatste reacties

  • info48

    Hans Gefeliciteert! m.i. ook zeer verdient.

  • Waalster

    van harte gefeliciteert super

Of registreer je om te kunnen reageren.