Rundveehouderij

Nieuws 13 reacties

Garantieprijs FrieslandCampina €1,20 lager

Amersfoort- FrieslandCampina heeft haar garantieprijs voor januari ten opzichte van december met €1,20 verlaagd.

De vetprijs stijgt naar €3,77 per kilo. Eiwit daalt met 47 cent naar €6,39 per kilo. Dit betekent dat een melkveehouder met een melkquotum van 800.000 kilo €35,64 per 100 kilo melk ontvangt (exclusief btw en inclusief 5 cent PZ heffing). Dit is €1,12 minder dan in december.

Laatste reacties

 • overmars1

  schandalig om de garantie prijs te verlagen

 • poldes

  55 jaren geleden hadden wij speelgoed waar aan de onderkant made in china op stond.
  Niemand kon de wereld van zo,n goedkoop speelgoed voorzien als china,en dit zou nog decenia zo blijven.
  De zuivelverwerkers in de westerse wereld doen er alles aan om de hollandsche melkveehouders voor de alleminste prijs melk te laten produceren.(ook al 10tal jaren)

 • puinhoop

  Ze doen net als de Rabobank, over de rug van de nederlandse boer de buitenlandse markt op! Dat lukt alleen als je nooit zult concurreren in nederland. En op termijn heb je de nederlandse boer vanzelf niet meer nodig.

 • gagroener1

  hoe krijg aan het eind van het jaar een zo hoog mogelijke winst .'nu de prijs al verlagen'.

 • sjipkop

  Het is ronduit hufterlijk gedrag om de melkprijs te verlagen.Hoelang pikken we dit nog? Straks weer een rapportje over de post van FC met vele miljoenen winst met onze melk. Alvast gefeliciteerd

 • anton1937

  Alle boeren in Nederland moeten blij zijn met Campina-Friesland, zonder deze goede coöperatie, was de melkprijs veel lager als nu. Het is te hopen de melk-productie blijft ondersteunen, anders daalt de melkprijs minstens met 10 cent.

 • poldes

  anton1937heeft dus het geluk aan zijn zijde.
  een dubbeltje meer dan hij had bedoelt.
  hoe blij kun je worden als je iet hebt wat er niet is.
  anton1937 is ten minste nog eens een positief iedereen bedriegertje.

 • Koen Franken

  Ik zou zeggen als je niet tevreden bent over je afnemer dat zoek je toch een andere als FC maar de melkveehouderij wil zich o zo graag binden Campina, Rabobank en niet te vergeten Brussel dit kan men toch geen zelfstandig ondernemer meer noemen als iedereen maar aan te touwtjes blijft trekken

 • nvreeburg

  Het heeft ondanks een goede zuivelmarkt lang geduurd voor de melkprijs ging stijgen en nu naar een paar maanden gaat de melkprijs alweer naar beneden,het is dan ook duidelijk dat Campina er voor zichzelf zit en niet voor de melkveehouders.

 • koeboertje

  Jullie hebben allemaal de melkprijs van december niet bestudeerd deze was zoveel hoger omdat hier een correctie van de maanden ervoor in zat logisch dat hij nu weer iets lager is

 • poldes

  koeboertje, een zwaluw maakt geen zomer.

 • Bison

  Moet '1 zwaluw maakt geen lente' wezen koeboertje

 • drientje

  Het management is aangesteld om winst te maken en wordt hiervoor met een goede bonus gekieteld. Bovendien is de macht van de retail zo groot dat er een behoorlijke melkprijs er niet in ziet. De oplossing voor dit probleem, welke je overigens ook in andere sectoren ziet, is dat de melkveehouderijen eigendom worden van de melkfabrieken. Dit betekent wel het einde van het gezinsbedrijf.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.