Rundveehouderij

Nieuws 575 x bekeken

Franse melkproductie trekt wat aan

Parijs - De Franse melkproductie is na een forse daling met zeven procent in september weer wat opgekrabbeld. In oktober en november lag de melkplas in Frankrijk vier procent lager dan een jaar eerder terwijl dat in december volgens voorlopige cijfers tot minder dan drie procent verschil is teruggelopen.

De Fransen hebben in november ruim 1,85 miljard liter melk opgebracht. Dat is vrijwel evenveel als in de voorafgaande maand en een kleine vier procent minder dan een jaar eerder. Over het lopende melkjaar tot en met eind november komt de Franse melkproductie nu uit op 15,4 miljard liter, 1,5 procent minder dan in het voorafgaande melkjaar. Die productie ligt daarmee, gecorrigeerd voor botervet-gehalte, 885.000 ton onder het theoretische quotum voor die periode.

Of registreer je om te kunnen reageren.