Rundveehouderij

Nieuws

Forse toename zuivel-termijnhandel op Eurex

Frankfurt - De handel in zuivel-termijncontracten op de Duitse termijnmarkt Eurex is vorig jaar bijna verdubbeld in omvang. De beurs meldt dat het aantal verhandelde contracten is gestegen van zo'n 500 naar ruim 900 stuks.

Het aantal afgesloten termijncontracten voor boter steeg van 500 naar 700 stuks. Dat toont een versterkte belangstelling voor het afdekken van prijsrisico's voor dit product. Ook bij andere producten bleek extra belangstelling, maar kon vorig jaar eigenlijk pas voor het eerst worden gehandeld in termijncontracten. Termijnhandel in mageremelkpoeder werd voor het eerst mogelijk in het  najaar van 2011, maar toen werd feitelijk nog niet gehandeld. Vorig jaar werden echter zo'n 200 contracten afgesloten. Vanaf september vorig jaar werden ook de eerste termijncontracten voor weipoeder afgesloten. Deze handel moet echter nog verder tot ontwikkeling komen.

De verhandelde zuivel-termijncontracten staan voor een nominaal volume van 4.500 ton product.

Of registreer je om te kunnen reageren.