Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

DOC Kaas volgt verlaging FrieslandCampina

Hoogeveen - DOC Kaas volgt FrieslandCampina als het gaat om verlaging van de voorschotprijs. DOC-boeren ontvangen over januari een voorschot van €34,80 per 100 kilo (exclusief btw). Dat is feitelijk 98 cent minder dan in december werd betaald. FrieslandCampina verlaagde van €36,80 naar €35,68.

DOC Kaas motiveert de verlaging van het voorschot met verwijzing naar het begin van het nieuwe boekjaar. Het positieve saldo van de zuivelopbrengsten in 2012 wordt niet doorgeschoven om de voorschotprijs van januari 2013 mee op te hogen.

DOC begint het nieuwe jaar met een schone lei en omdat de markt ook iets onzekerder is geworden begint de eerste voorschotprijs iets lager.

De berekende voorschotprijzen gelden bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. De gemiddelde leverancier van DOC zit daar iets boven en zal dus ook enkele centen per 100 kilo meer ontvangen voor zijn of haar melk. De melkprijs wordt in 2013 ook iets geflatteerd omdat de heffing voor het Productschap Zuivel met 2 cent per 100 kilo is verlaagd van 7 naar 5 cent.

Laatste reacties

 • Bossinkgait

  Wat is dat toch altijd voor een flauwekul om allemaal naar elkaar te kijken, ga toch eens van je eigen onderneming uit. Kaasprijzen zijn niks veranderd, dus melkprijs had minimaal zo moeten blijven! Zwak!!!!

 • p.g.pronk

  je kon er vergif op in nemen dat ze weer eens de lijn van FCDF volgen
  en op de vergadering maar verkondigen dat ze op een haar na de prijs van FCDF gaan betalen,maar altijd net niet
  als je je wilt onderscheiden zul je toch zelf eens iets moeten durven roepen
  ik geloof niet dat de markt aan het verslappen is(dat word mij voortdurend in de media voorgeschoteld)
  deze periode is in mijn beleving juist de tijd om eens te laten zien dat DOC ook wel eens het verschil kan maken in positieve zin , maar nee hoor we roepen gewoon dat de markt onzeker is dan accepteren die boertjes het vast wel dat er weer een cent af gaat
  zal je zien dat als FCDF volgende maand weer stijgt ze bij DOC ook ineens het positieve van de markt weer zien,daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben
  zou wel eens leuk zijn als ze daar zelf eens een prijs durven neerzetten (voor de beleving)
  oh ja dat is ook zo ,dat lukt alleen als de kaasprijs slecht is dan lukt het wel om op eigen houtje de prijsvorming naar beneden bij te stellen
  of word er wellicht al een beetje extra apart gezet om die nieuwe kaaslijn ff vlot af te tikken,wie zal het zeggen ,maar ik kan er geen touw aan vast knopen
  misschien beter als eerst DOC en later pas FCDF de melkprijs bekend maakt,wellicht worden we daar beter van!!!!!!!
  wie zal het zeggen

 • wolthuis

  waar blijft het grote prijs verschil van 2009, 3,5 cent met fcdf in de min nog steeds niets van terug gezien pfffff.

 • willempie

  inderdaad wolthuis ze volgen wel omlaag maar om hoog kennen ze niet en dat gat van 2009 zijn ze allang vergeten wel pijnlijk dat ze dit nu weer horen,denken ze er misschien nog eens aan.

 • koestal

  nog even wachten tot de nieuwe kaasfabriek van Aware in Heerenveen klaar is ,dan wordt het echt spannend !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.