Rundveehouderij

Nieuws 9979 x bekeken 10 reacties

CRV onverwacht in rode cijfers

Arnhem - Fokkerij-organisatie CRV keert door een onverwacht laag resultaat geen ledenvoordeel uit over boekjaar 2011-2012.

De omzet groeide met 9 procent naar 169,6 miljoen Euro (was 155,8), terwijl de netto-winst omsloeg van 3 positief in 0,8 miljoen negatief.

Oorzaak van de tegenvallende resultaten is een combinatie van hoge kosten - door buitenlandse aankopen en een nieuw automatiseringssysteem (project WAVE) - en lagere marges. Dat komt vooral doordat veehouders goedkoper sperma afnamen. Op veel dienstverleningszaken wordt bovendien een lage marge behaald. Dit geldt volgens het jaarverslag ook voor het succesvolle Ovalert-pakket, waarmee veehouders een geavanceerd systeem voor tochtigheidssignalering in huis halen. De sperma-export vanuit Europa had bovendien veel last van de Schmallenberg-uitbraak en de reactie daarop van veterinaire autoriteiten.

CRV verwacht dat in het nu lopende jaar herstel van de winstgevendheid kan plaatsvinden. Dit vooral met behulp van kostenbesparingsmaatregelen. Zo wordt momenteel een reorganisatie van een aantal centrale diensten in Arnhem voorbereid. Hoeveel arbeidsplaatsen dat gaat kosten is nog niet bekend.

De onderneming ziet echter ook een aantal nieuwe bedreigingen. Zo wil het Amerikaanse ministerie van landbouw per 1 april de genomische evaluatie van stieren openstellen. Dat kan een fikse bedreiging zijn voor Europese tegenhanger Eurogenomics en leiden tot lagere opbrengstprijzen voor onder meer CRV. Ook de gevolgen van de Schmallenberg-epidemie en de hoge voerkosten blijven zorgen baren.

Laatste reacties

 • NoordHollander

  arm crv toch vestigingen wereldwijd met genoeg bla bla bla, die sluiten een nieuwe koeienfokkerij gerichte staf en stoppen met windhandel zoals genomics
  en spermaprijzen a la kampen wellicht vosman als eenhoofdige leiding die heeft bewezen economisch te kunnen opereren........

 • koestal

  Ook maar stoppen met die dure buitenlandse reisjes voor bestuursleden en als er winst is ,niet de leden afschepen met een fooi .Dan zijn die al gauw tevreden denken ze

 • koestal

  Ook een nieuwe proefstier Chevrolet van 110 Euro ,dat is weer kassa!

 • melkkoeienboer

  dat krijg je als je verkocht sperma niet aflevert, dus ook geen euro's

 • NoordHollander

  een drietal varkensexperts aan de leiding van crv alfred de vries roald van noord en paul vriesekoop wat moeten die internationaal op fokkerijgebied uitdragen en welk bestuur heeft ze opgezocht en aangesteld ??

 • Janssen4

  @noordhollander
  volgens mijn kunnen de fokkerijorganisaties van de koeien minstens zoveel van de fokkerijorganisaties van de varkens leren als andersom

 • NoordHollander

  janssen 1234 wat een geknor je doelt op de behaalde resultaten op fokkerijgebied???

 • Janssen4

  noordhollander geknor? bijvoorbeeld fokkerijgebied.

 • drientje

  Dit verschijnsel zie dus in hele cooperatieve wereld. Buitenlandse vestigingen drijven handel met moederbedrijf, lees voor een prikkie handel overnemen en door verkopen. Op deze manier zal de oorspronkelijke cooperatie nooit winst maken en zullen onze bestuurders er lustig op los reizen.

 • koestal

  De veehouders gaan nu echt shoppen,geonomics is een drama las ik in de Boerderij

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.