Rundveehouderij

Nieuws 282 x bekeken

Britten besteden meer aan yoghurt

Londen – De Britten hebben vorig jaar voor een kleine 1,7 miljard euro aan yoghurt gekocht, dat is bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. Die toename is echter geheel te danken aan de met bijna 8 procent gestegen yoghurtprijzen.

In volume gemeten nam de consumptie juist met 3 procent af naar 575 miljoen kilo, waarbij merkproducten het een stuk slechter deden dan de eigen merken van de grote winkelketens.

''Bij het lezen van deze cijfers zie je twee heel verschillende verhalen. Bij merkyoghurt, dat goed is voor 70 procent van het volume, liepen de verkopen met ruim 7 procent terug. Dat komt door zowel minder frequente aankopen als omdat er minder wordt gekocht per aankoop. Bij de eigen winkelmerken zagen we echter een 10 procent hoger volume. Hier zie je een toename van het aantal huishoudens dat dat soort yoghurt koopt'', aldus het zuivelschap Dairyco. Het schap berekent daarbij dat merkyoghurt vorig jaar gemiddeld €3,10 per kilo en winkelmerken gemiddeld iets minder dan €2,20 per kilo kostte.

Of registreer je om te kunnen reageren.